Cum să vă faceți propria drojdie pentru coacere Probabil aveți deja ce aveți nevoie acasă

Pe măsură ce mai multe persoane își coacă albastru în timp ce sunt blocate acasă în timpul pandemiei COVID-19, se presupune că drojdia devine mai greu de găsit pe rafturile magazinelor alimentare. Nu este nicio rușine să apelezi la carbohidrați pentru confort în momente ca acestea. Dar ce trebuie să faci atunci când un ingredient cheie pentru satisfacerea acestei pofte devine atât de evaziv ca un sul de hârtie igienică?

Deși drojdia de brutărie este în scădere în magazine, tot mai multe rețete pentru a le face acasă apar pe Twitter. Dacă coacerea este modul tău de a profita de acest moment pentru a învăța ceva nou sau a deveni mai autosuficient, a veni cu propria drojdie ar putea fi următoarea abilitate de supraviețuire pe care să o perfecționezi.

Drojdia lui Baker este de fapt doar o ciupercă care, ca mine, adoră să mănânce zahăr. Deci , dacă este sau nu este în stoc în magazine, în realitate „nu există un deficit de drojdie,“ inginerul biologic Sudeep Agarwala tweeted . „Drojdia este peste tot!” el adauga.

Există șanse mari să ai deja ce ai nevoie acasă pentru a începe. Verge i-a cerut lui Stephen Jones, directorul laboratorului de pâine al Universității de Stat din Washington, instrucțiuni simple. Ceea ce veți face de fapt este să capturați drojdia sălbatică și bacteriile care sunt deja prezente în aer sau în făină, pentru a face un „început”. Acest lucru s-a bazat pe brutarii de generații înainte ca drojdia comercială să devină disponibilă cu mai puțin de 100 de ani în urmă.

„Sourdough” este adesea folosit pentru a face referire la pâinea făcută cu un început de drojdie sălbatică, mai degrabă decât cu drojdia cumpărată din magazin; respectarea instrucțiunilor pentru acest început nu înseamnă neapărat că pâinea pe care o faceți cu ea va avea gust acru. Dar, deoarece recoltați drojdie sălbatică și bacterii (bacteriile sunt ceea ce adaugă un pic de acru), care este prezent în mod natural în bucătăria dvs., pâinea dvs. va avea o aromă unică oriunde vă aflați în lume. De aceea, Jones spune, „Există ceva mai multă frumusețe în a-ți crea propriul starter.”

Ce veți avea nevoie: Jones spune că, deși unele rețete veți găsi apeluri pentru lucruri precum fructe sau suc, tot ceea ce aveți nevoie este de fapt făina și apa. Făina albă funcționează bine, dar grâul integral este cel mai bun, deoarece are mai mulți micronutrienți precum zincul și fierul pentru drojdie și bacterii. Veți avea nevoie și de timp; va dura câteva zile înainte ca starter-ul să fie gata, așa că cel mai bine este să planificați înainte.

Pasul 1: Amestecați părți egale făină și apă într-un bol mic. Puteți începe cu aproximativ un sfert de cană din fiecare. Amesteca bine. Apa activează enzima amilaza, care descompune amidonul în zaharuri simple pe care le poate mânca drojdia și bacteriile.

Pasul 2: Acoperiți vasul cu un capac sau un prosop și lăsați amestecul pe blatul dvs. la temperatura camerei. Păstrând-o într-un loc cam cald, dar nu prea fierbinte, va grăbi procesul de drojdie și bacterii care colonizează bătăile.

Pasul 3: De două ori pe zi, dimineața și seara, adăugați una la două linguri fiecare de făină și apă. Făcând acest lucru, hrănești de fapt drojdia. În aproximativ trei-cinci zile, starterul dvs. va începe să buleze. Acesta este un lucru bun: felul în care drojdia crește pâinea este prin producerea de gaz, precum ceea ce vezi în bule. După a cincea zi, dispozitivul de pornire ar trebui să aibă cel puțin dublat în volum și va fi gata de utilizare. De regulă, un pic din starter ar trebui să plutească într-un pahar cu apă atunci când este gata.

Rețineți că nu puteți schimba doar drojdia adusă din magazin cu aceeași cantitate de starter pe care ați făcut-o. Veți dori să găsiți rețete pentru coacere cu un antipat; există câteva pe site-ul Bread Lab . Dacă nu folosiți totul imediat, puteți continua să îl hrăniți zilnic sau să îl puneți la frigider și să îl hrăniți o dată pe săptămână.

Dacă te simți deloc intimidat, poți să te bucuri de faptul că știi că oamenii fac pâine în acest fel de mii de ani. Potrivit lui Jones, există foarte puține riscuri să vă încurcați dispozitivul de pornire. S-ar putea să miroasă puțin „înțelept” în jurul a trei-patru zile, dar atâta timp cât nu este zvelt sau miroase a putrid (acest lucru este rar, spune Jones), atunci ești în clar. Există, de asemenea, o anumită flexibilitate, așa că niciuna dintre măsurătorile pe care Jones le oferă nu trebuie să fie exactă și nu va trebui să vă faceți griji dacă uitați să „alimentați” starterul într-o dimineață. “Avem destulă presiune acum”, spune Jones. „Luați-vă presiunea și pur și simplu relaxați-vă și bucurați-vă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *