Ziua Mondială de Backup începând cu backup-urile de zi cu zi, mai mult

Chiar și cu tot ce se întâmplă în lume, păstrarea fișierelor dvs. importante, fotografiilor de familie și a altor conținuturi este întotdeauna ceva care trebuie să aveți în minte. De fapt, existența unei copii de rezervă fiabile la domiciliu ar putea fi și mai relevantă în aceste zile. Așa că, astăzi fiind Ziua Mondială de Backup, facem o scufundare profundă în modul în care utilizând cel mai recent NAS-nivel de intrare la nivel de Synology , puteți construi un server de rezervă sau să actualizați unul existent pentru stocare în afara cloud-ului și multe altele. Intrați mai jos pentru toate detaliile.

Cele mai bune practici ale World Backup Day: 3-2-1 reguli supreme

Când vine vorba de o copie de siguranță a datelor, există soluții mult mai bune decât simpla conectare la un hard disk USB, transferul unor fișiere și apelarea acesteia pe zi. Probabil, cel mai cunoscut și cu siguranță unul dintre cele mai cuprinzătoare moduri de a păstra fișierele în siguranță este cunoscut sub numele de planul 3-2-1. Adoptarea acestei strategii înseamnă că veți avea nevoie de trei copii totale ale informațiilor dvs., dintre care două sunt localizate pe suporturi diferite. Așadar, dacă aveți o colecție de fotografii de familie salvate pe computer, duplicarea acestora pe  o altă unitate sau un sistem vă va duce la jumătatea distanței către îndeplinirea criteriilor. 

Acum, a treia copie a fișierelor dvs. ar trebui păstrată undeva în afara locului, fie că este vorba despre un serviciu folosit universal ca iCloud Drive, Dropbox și BackBlaze sau chiar un NAS la casa prietenului sau a părinților.  

Toate acestea înseamnă, punerea în aplicare a 3-2-1 în propriile fișiere este un mod sigur de prevenire a pierderii de conținut important și altele asemenea.  Deci, unde se încadrează un NAS în întreaga soluție 3-2-1? De fapt, în aproape toate aspectele strategiei de rezervă. Pentru unul, un server dedicat pentru copii de rezervă elimină uitarea din ecuație. Conectarea periodică a unui hard disk este predispusă la a fi oprită, un NAS asigurând că totul se întâmplă automat cu ceva de genul Time Machine.

Există, de asemenea, avantajul de a putea distribui conținut la mai multe mașini simultan, rula software suplimentar și chiar acționează ca un sistem de securitate .

NAS-ul DS120J de la Synology

Fiind cel mai recent NAS de nivel de intrare Synology, te uiți la un sistem cu 1 singur hdd susținut de un procesor de 800 MHz și 512 MB de memorie RAM. Conectivitatea este destul de standard în lumea de stocare permanentă, cu un slot Ethernet Gigabit alături de porturile duale USB 2.0. Toate aceste specificații fac din Synology DS120J o opțiune plină de valoare, potrivită pentru o varietate de sarcini. Așadar, fie că te gândești doar să ai în stoc stocarea permanentă, fie că ești un furnizor de date veteran, este foarte mult să îți placă. 

O mașină excelentă la nivel de intrare

Intrând la  punctul de preț de vânzare cu amănuntul de 509 lei , cel mai recent NAS al Synology este la fel de concentrat pe valoare pe măsură ce vin. Specificațiile nu sunt de top așa cum o fac alte modele cu mai multe bay-uri de hdd, dar este totuși un sistem de stocare permanent. Așadar, dacă acum te gândești că este timpul să faci pasul de pe un hard disk USB în ceva mai flexibil pentru nevoile de distribuție a mediilor casnice, DS120J merită să arunci o privire mai atentă. 

Întrucât este ziua World Backup și vorbim deja despre modalități de a fi mai conștienți cu privire la securitatea datelor dvs., acesta este, probabil, unul dintre cele mai bune cazuri de folosire a unui lucru, precum NAS-ul cu 2 sloturi de hdd de la Synology. Chiar dacă cele două sloturi de pe hard disk nu par atât de importante, faptul că redundanța merge mult spre prevenirea datelor pierdute. 

Când ați configurat prima dată NAS-ul, va trebui să decideți cum să formatați unitățile. Pe site-ul Synology , există un instrument util care vă permite să vă jucați cu mai multe unități, capacități și tip RAID. 

Perfect pentru extindere, backup-uri în afara site-urilor și multe altele

Pentru cei care au servere de acasă deja echipate cu pool-uri mari de stocare, adăugarea a ceva precum Synology DS120J în mix este o modalitate excelentă de a elibera spațiu pe disc. Deși există ceva de spus pentru o singură mașină care se ocupă de toate nevoile dvs. de backup și media server, împărțirea celor două poate duce adesea la performanțe îmbunătățite, cu atât mai puțin tema continuă a redundanței.  Și din moment ce este Ziua Mondială a Backup-urilor, suntem cu toții despre asta. 

În ceea ce privește backup-urile, în afară de a oferi doar un loc local pentru a stoca în mod redundant date importante, prețul final mai scăzut al Synology DS120J îl face o soluție convingătoare pentru gestionarea stocării în afara website-urilor. După cum am menționat anterior, a avea o copie a fișierelor dvs. într-o locație separată este ceea ce face ca ideologia 3-2-1 să fie atât de nepricepută. Dar dacă nu doriți să efectuați o taxă lunară pentru a vă încărca datele în cloud,  realizarea unei investiții în avans va oferi funcționalități similare  . Există, de asemenea, avantajele de securitate și confidențialitate ale rulării propriului server.

Așa am profitat de DS120J. În prezent, este încărcat cu unele copii de siguranță ale tuturor mașinilor mele. Funcția QuickConnect a Synology permite conectarea fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la redirecționarea portului sau ceva de acea natură. Așadar, pot accesa cu ușurință sistemul de la distanță pentru copii de rezervă sau pentru a apuca unele fișiere pe drum.

Aici gasesti solutii SYNOLOGY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *