Iohannis: Săptămâna viitoare decidem dacă vom continua cu starea de urgenţă sau o variantă administrativă alternativă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că săptămâna viitoare va fi luată o decizie cu privire la forma în care se va continua după încheierea stării de urgenţă, respectiv prelungirea acesteia sau o altă variantă administrativă alternativă.

“Săptămâna viitoare vom lua o decizie în ce priveşte forma în care continuăm – dacă continuăm cu stare urgenţă sau găsim o variantă administrativă alternativă. Putem să comunicăm dacă, de exemplu, din 15 mai vom putea merge la dentist sau nu, dar asta putem să comunicăm săptămâna viitoare cu aplicare din 15 mai. Decizia o luăm săptămâna viitoare. Am dat exemple de posibile relaxări, să nu fiu greşit înţeles”, a afirmat Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Iohannis: Dacă alegerile nu vor putea fi organizate în siguranţă, atunci vor trebui amânate

Preşedintele a mai declarat că îşi doreşte organizarea alegerilor locale în toamnă şi a celor parlamentare spre sfârşitul lui noiembrie, la începutul lunii decembrie, însă a anunţat că, în cazul în care nu vor putea avea loc în siguranţă, acestea vor trebui amânate.

“Ne spun tot mai mulţi experţi că nu vom scăpa de virus şi va trebui să găsim un mod de a trăi cu acest virus. (…) Este prematur să spunem că vom avea sau nu vom avea în septembrie, octombrie sau decembrie alegeri, depinde de cum gestionăm noi epidemia şi cum reacţionează populaţia la acest virus. Important este, după părerea mea, să facem alegerile atunci când nu reprezintă un pericol pentru populaţie. Eu nu o să fiu de acord să facem alegeri atunci când epidemia încă există şi sunt un număr semnificativ de bolnavi. Eu îmi doresc să reuşim în această toamnă să avem şi alegeri locale şi la termen, spre sfârşitul lui noiembrie, la începutul lui decembrie alegeri parlamentare, dar dacă nu se pot ţine în siguranţă atunci vor trebui amânate, nu voi tolera în niciun caz să avem alegeri sub semnul epidemiei”, a spus şeful statului, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Sursa: stirileprotv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *