Israelul oprește tranzitul bunurilor în fâșia Gaza ca răspuns la atacurile cu baloane incendiare – International

Autoritățile israeliene au anunțat marți închiderea pe termen nedefinit a punctelor de tranzit a bunurilor dintre Israel și fâșia Gaza drept răspuns la atacurile cu baloane incendiare lansate din enclava palestiniană, urmând a fi permisă doar trecerea alimentelor, combustibilului și a ajutoarelor umanitare, relatează AFP și Times of Israel.

Mai multe baloane incendiare au fost lansate în mod repetat din Gaza înspre Israel, provocând autoritățile israeliene să lanseze atacuri aeriene împotriva Hamas, mișcarea islamistă care conduce fâșia.

Israelul a anunțat de asemenea, marți, că va închide punctul de trecere strategic de la Kerem Shalom, excepție constituind doar „ajutoarele umanitare esențiale și combustibilul”, precizând că „decizia a fost luată datorită atacurilor insistente cu baloane incendiare lansate din fâșia Gaza în Israel”.

Autoritatea israeliană responsabilă de operațiunile civile din teritoriile palestiniene a acuzat Hamas că ar fi responsabilă de atacurile lansate din enclava cu două milioane de locuitori iar premierul Benjamin Netanyahu a avertizat că „acestea nu vor fi tolerate”.

Potrivit Băncii Mondiale, în jur de 53% din populația fâșiei Gaza trăia sub limita de sărăcie înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19 dar procentul ar putea crește până la 64% datorită dificultăților economice pe care aceasta le va cauza.Sursa: hotnews.ro