Ce riscă Lewis Hamilton după ce ”a întrecut orice limită” cu tricoul controversat afișat în Italia și cum se apără britanicul

  • PSGMetz (miercuri, ora 22:00, Digi Sport 1)

  • BotoşaniShkëndija (joi, ora 18:45, Digi Sport 1)

Însă Hamilton are probleme de natură extra-sportivă după cursa din Italia. Federația Internațională de Automobilism (FIA) a deschis o investigație din cauza tricoului purtat de pilotul britanic la premiere.

Tricoul controversat al lui Lewis Hamilton în Toscana

Galerie Foto

Lewis Hamilton a urcat pe podium cu un tricou pe care scria: ”Arestați-i pe polițiștii care au omorât-o pe Breonna Taylor”.

Un purtător de cuvânt de la FIA a recunoscut că este vorba despre o anchetă în curs de desfășurare. În cazul Breonna Taylor nu există încă o decizie în SUA, așa că oficialii FIA găsesc acțiunea pilotului drept una ”politică”. Potrivit unei surse Formula 1, citată de Daily Mail, Lewis ar fi ”întrecut limita” de această dată.

Hamilton s-a remarcat în Formula 1 drept un mare susținător al mișcării #BlackLivesMatter. De altfel, britanicul nu s-a ferit să-i critice pe ceilalți piloți din circuit, când aceștia au refuzat să îngenuncheze în semn de susținere a mișcării.

Cazul Breonna Taylor și cum s-a apărat Lewis Hamilton

Breonna Taylor, o femeie de culoare în vârstă de 26 de ani, a fost împușcată de poliția americană în casa ei din Louisville, Kentucky, în luna martie, 2020.

Unul dintre polițiștii implicați a fost concediat în luna iunie, iar ceilalți doi au fost relocați. Deocamdată, nu există acuzații la adresa lor, în ciuda protestelor din SUA. 

Cazul Breonna Taylor a intrat în atenția americanilor odată cu uciderea lui George Floyd, la două luni după incidentul din Kentucky.

”Am vrut să sensibilizez și să conștientizez lumea cu privire la faptul că există oameni care mor pe stradă”, s-a apărat Lewis Hamilton, care riscă o amendă consistentă pentru activismul său, de această dată.

Etichete: formula 1 , lewis hamilton , marele premiu al toscanei , breonna taylor , tricou hamilton

Sursa: hotnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *