Germania vrea să primească refugiaţi suplimentari din insulele greceşti – International

Germania şi-a exprimat dorinţa de a primi 1.500 de imigranţi suplimentari care locuiesc în prezent pe insulele greceşti, după ce tabară Moria de pe insula Lesbos a luat foc lăsând fără adăpost mii de exilaţi, potrivit Medifax.

Cancelarul Angela Merkel şi ministrul de Interne, Horst Seehofer, au fost de acord cu planul care prevede concentrarea asupra familiilor cu copii cărora li s-a acordat deja statutul de protejaţi în Grecia.

Propunerea ar fi fost deja discutată cu Atena, potrivit DPA.

Această iniţiativă vine în urma presiuni asupra guvernului german pentru a deschide uşile refugiaţilor din tabăra Moria.

Germania s-a angajat deja la sfârşitul săptămânii trecute să primească 100-150 de copii ca parte a unei iniţiative europene comune pentru minori neînsoţiţi.

Autorităţile germane au insistat asupra necesităţii de a se găsi o soluţie la nivel european pentru această problemă spinoasă a migraţiei, care, din 2015, a divizat cele 27 de ţări membre UE.

În vizită la Atena, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a solicitat „un răspuns corect, puternic şi eficient” din partea Uniunii Europene.

Comisia Europeană a propus ca la data de 23 septembrie să fie prezentat proiectul de reformare a politicii de migraţie în UE.

Până în prezent, răspunsul europenilor a fost foarte discret, iar 10 ţări au fost de acord să primească 400 de minori neînsoţiţi, inclusiv Franţa, care ar trebui să primească aproximativ o sută.

Poliția elenă a arestat cinci migranți suspectați de provocarea deliberată a focului care a distrus complet tabăra de refugiați Moria de pe Insula Lesbos, potrivit unui anunț al guvernului grec citat de Reuters și Ekathimerini.

Ministrul elen pentru protecție civilă Michalis Chrisohoidis a anunțat că autoritățile caută încă o persoană pentru incendierea taberei.

Peste 12.000 de persoane, majoritatea refugiați din Afganistan, Africa și Siria, au rămas fără adăpost după ce un incendiu masiv a distrus tabăra Moria miercurea trecută.Sursa: hotnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *