Kremlinul spune că nu va face excepţii pentru Belarus în privinţa împrumutului de 1,5 miliarde de dolari. „Va trebui returnat ca oricare altul” – International

Kremlinul a transmis marţi că nu va face nicio excepţie pentru Minsk în legătură cu modul de returnare a unui împrumut de 1,5 miliarde de dolari, convenit luni de preşedinţii rus Vladimir Putin şi belarus Aleksandr Lukaşenko.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că acest credit „va trebui returnat ca oricare altul”, scrie Agerpres.

El a mai spus că relaţiile dintre Belarus şi Rusia rămân „strânse” şi „frăţeşti” şi că Moscova îşi doreşte ca ele să continue aşa.

Potrivit lui Peskov, cei doi lideri au mai discutat şi despre alimentările cu energie între ţările lor, dar a refuzat să ofere detalii.

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a declarat luni „convins’” că omologul său de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko, va putea să rezolve criza politică din Belarus, scena unei mişcări de protest fără precedent de la realegerea acestuia în funcţie la începutul lunii trecute, şi şi-a exprimat sprijinul în favoarea unei reforme constituţionale, ca modalitate de soluţionare a crizei în fosta republică sovietică, respingând orice ingerinţă externă în afacerile din Belarus.

Cei doi lideri s-au întâlnit luni la Soci, pe litoralul rus al Mării Negre.Sursa: hotnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *