VIDEO Israelul semnează acorduri de pace cu EAU şi Bahrain / Netanyahu: Este un moment istoric / Ce surprize anunță Trump – International

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a semnat, marţi, la Casa Albă, acordurile de pace cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrain. “Această zi reprezintă un moment istoric, vestind zorii păcii. ”, a declarat Netanyahu. Donald Trump a declarat că şi alte ţări din Orientul Mijlociu vor să ajungă la tratate similare, potrivit AFP.

“Această zi reprezintă un moment istoric, vestind zorii păcii. Îi mulţumesc preşedintelui Donald Trump pentru spiritul decisiv de leadership. A mediat cu succes acordurile istorice de pace pe care le semnăm astăzi, o pace care are o mare susţinere în Israel, în Orientul Mijlociu, în America şi în întreaga lume”, a declarat Benjamin Netanyahu, potrivit Mediafax care citează cotidianului Times of Israel.

“Israelul cunoaşte bine preţul războiului. Eu ştiu preţul războiului, un coleg militar mi-a murit în braţe. (…) Această pace se va extinde la un moment dat, va include şi alte state arabe şi, în final, va pune capăt conflictului israelo-arab. În pofida multelor provocări şi obstacole cu care se confruntăm, să facem pauză un moment pentru a aprecia acest moment remarcabil”, a subliniat Benjamin Netanyahu.

Donald Trump a declarat marți că „încă cinci sau șase țări arabe” se pregătesc să încheie acorduri pentru a-și normaliza relațiile cu Israelul, după Emiratele Arabe Unite și Bahrain.

“Suntem foarte avansați cu aproximativ cinci țări, a declarat președintele Statelor Unite în Biroul Oval alături de prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu. “Avem cel puțin cinci sau șase țări care ni se vor alătura foarte curând, deja vorbim cu ei”, a adăugat el fără a numi aceste state.Sursa: hotnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *