LIVEVIDEO Boris Johnson anunță noile măsuri anti-Covid: Masca devine obligatorie, oamenii sunt încurajați să lucreze de acasă – Coronavirus

Măștile vor fi obligatorii pentru personalul barurilor, al magazinelor, pentru ospătari și șoferii de taxi, a declarat premierul britanic Boris Johnson în mesajul său către națiune, prezentat marți în Parlament. El a anunțat astfel noile restricții care vor intra în vigoare pentru a combate pandemia de coronavirus, în condițiile în care Regatul Unit se confruntă cu al doilea val.

Amenzile pentru refuzul de a purta mască se ridică la 200 de lire sterline, potrivit sky news.

Johnson a făcut apel la oameni să lucreze de acasă acolo unde se poate și a spus că noile măsuri ar putea fi în vigoare încă 6 luni, relatează și The Guardian.

Premierul a mai precizat că nunțile vor fi reduse la 15 persoane de la limita de 30 cât este acum, adăugând că planurile de reluarea a activităților sportive cu participare masivă a publicului au fost suspendate.

În același timp, așa cum era deja așteptat, premierul a precizat că barurile și restaurantele vor fi închise începând cu orele 10.pm.Sursa: hotnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *