FOTO Primul centru modular pentru copii cu afecțiuni grave va funcționa în cadrul Institutului Fundeni – Sanatate

Primul centru modular pentru copii cu afecțiuni grave care va funcționa în cadrul Institutului Clinic Fundeni din București. “În aceste complexe modulare, aflate în afara spitalului, se vor putea realiza tratamente, investigații, recoltări pentru testare COVID, precum și ecografii pentru copiii cu leucemie, transplant și alte afecțiuni grave care sunt tratați la Fundeni”, afirmă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.


Noua unitate este în curs de obținere a autorizațiilor necesare pentru funcționare.

Nelu Tătaru și secretarul de stat Andrei Baciu au evaluat, în această dimineață, stadiul în care se află organizarea primului centru modular pentru copii cu afecțiuni grave care va funcționa în cadrul Institutului Clinic Fundeni.

“Este un proiect pe care vrem să îl dezvoltăm, să îl extindem pentru tot ce înseamnă patologie sau internare de zi. IC Fundeni are 60 de paturi destinate internării de zi care vor fi relocate în noile spații modulare. Intenționăm ca, în cadrul proiectelor cu finanțare din fonduri europene, să dezvoltăm alte 4 astfel de complexe cu 18 containere în care să fie relocate paturile destinate internării de zi. În aceste complexe modulare, aflate în afara spitalului, se vor putea realiza tratamente, investigații, recoltări pentru testare COVID, precum și ecografii pentru copiii cu leucemie, transplant și alte afecțiuni grave care sunt tratați la Fundeni”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în timpul vizitei.Sursa: hotnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *