​Roland Garros: Gabriela Ruse, aproape de tabloul principal / Adversara sa a avut parte de un meci incredibil în primul tur al calificărilor – Tenis

​Gabriela Ruse (179 WTA) s-a calificat, joi, în ultimul tur al calificărilor de la Roland Garros. Pentru a ajunge pe tabloul principal, românca va trebui să treacă de Barbara Haas (Austria, 143 WTA, cap de serie nr. 17), jucătoare care a avut parte de un meci cu o desfășurare incredibilă în primul tur al calificărilor.

Ruse a învins-o în turul doi al calificărilor pe Francesca Di Lorenzo (SUA, 135 WTA, cap de serie nr. 10), scor 6-2, 7-5. Meciul a durat o oră și 36 de minute.

În primul tur al calificărilor de la Roland Garros, Barbara Haas a condus-o cu 6-0, 5-0 și 40-30 (a avut minge de meci) pe Daria Snigur (Ucraina, 220 WTA), însă s-a chinuit pentru a obține calificarea. Adversara s-a impus cu 7-5 în setul secund (șapte game-uri câștigate la rând), iar decisivul a numărat nu mai puțin de nouă break-uri. Scorul final a fost 6-0, 5-7, 7-5, după două ore și opt minute de joc.

În turul al doilea al calificărilor, Haas a învins-o pe conaționala sa Julia Grabher (231 WTA), scor 6-3, 6-3.

Se vor disputa în turul trei al calificărilor:

Monica Niculescu (141 WTA) vs Vera Zvonareva (Rusia, 182 WTA)

Irina Bara (142 WTA) vs Richel Hogenkamp (Olanda, 221 WTA)

Gabriela Ruse (179 WTA) vs Barbara Haas (Austria, 143 WTA)

Au părăsit deja competiția de la Paris în calificări Mihaela Buzărnescu, Gabriela Talabă și Jaqueline Cristian.

Pe tabloul principal de la Paris sunt deja acceptate următoarele noastre reprezentante: Simona Halep (2 WTA, favorită numărul unu), Patricia Maria Ţig (58 WTA), Irina Begu (72 WTA), Sorana Cîrstea (83 WTA) şi Ana Bogdan (93 WTA).Sursa: hotnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *