Coronavirus: Londra va găzdui primele ”teste de încercare” din lume. Voluntarii vor fi infectați intenționat – Coronavirus

Londra va găzdui primele ”teste de încercare” pentru Covid-19, în care voluntari sănătoși sunt infectați intenționat cu coronavirus cu scopul de a evalua eficacitatea unor vaccinuri experimentale, scrie Financial Times.

Studiile, finanțate de guvernul Regatului Unit, sunt programate să înceapă în ianuarie la o unitate de carantină din estul Londrei, potrivit unor persoane implicate în proiectul ce va fi anunțat săptămâna viitoare.

Cercetătorii, care nu au vrut să dea declarații publice înainte de lansare, au explicat că testele vor juca un rol vital în trierea marelui număr de vaccinuri anti-covid ce probabil vor intra în faza de testare clinică la începutul anului viitor.

Voluntarilor li se va administra vaccinul, iar după aproximativ o lună vor fi ”încercați” cu o doză de Sars-Cov-2, virusul care provoacă boala Covid-19, în condiții controlate.

Aproximativ 2.000 de potențiali voluntari s-au înscris pentru aceste teste de încercare în Marea Britanie, potrivit 1Day Sooner, organizație care a atras 37.000 de astfel de voluntari la nivel global.

Metoda tradițională de testare clinică presupune zeci de mii de participanți în ultima fază, iar cercetătorii ar avea greutăți în a atrage destule persoane în studiile făcute pentru mai multe vaccinuri.Sursa: hotnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *