USR cere schimbarea Giorgianei Hosu de la șefia DIICOT – Politic

Uniunea Salvaţi România (USR) consideră că şefa DIICOT, Giorgiana Hosu, trebuie să facă „un pas înapoi”, după ce soţul ei a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

„DIICOT are nevoie de o nouă conducere. Soțul șefei DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat azi de Tribunalul Bucureti la trei ani inchisoare cu suspendare. În aceste condiții, credem că pentru protejarea imaginii instituției și eliminarea oricăror suspiciuni, doamna Hosu trebuie să facă un pas înapoi. Reamintim și că președintele României a declarat că “vor fi urmări” în cazul unei condamnări. Totodată, dacă avizul CSM privind numirea doamnei Hosu ar fi fost respectat, această problemă nu ar fi existat”, a transmis USR, joi, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a formațiunii.

Legat de avizul negativ al CSM privind numirea Giorgianei Hosu, Iohannis a ținut să puncteze că în document nu era menționată această situație.

Întrebat din nou, miercuri, în conferința de presă, dacă o va revoca pe Giorgiana Hosu în cazul unei decizii de condamnare a soțului acesteia, Iohannis a spus că “dacă apare o condamnare cu siguranță nu va rămâne fără urmări”, aceasta fiind “self evident”.

Iohannis a fost întrebat și în conferința de presă din 2 septembrie dacă consideră că șefa DIICOT ar trebui să demisioneze sau dacă îi va cere demisia în condițiile în care soțul său este inculpat într-un dosar de corupție. Atunci, el a aruncat în curtea Consiliului Superior al Magistraturii responsabilitatea unei decizii, susținând că CSM este cel care trebuie să dea un răspuns autorizat.Sursa: hotnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *