Audieri la Secția specială după plângerea depusă de Dan Tudorache privind presupuse fraude la vot / Oana Lovin și Codruța Cerva, printre cei audiați – Esential

Mai multe persoane au fost chemate luni la Secţia pentru investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) pentru a fi audiate după ce primarul în funcţie al Sectorului 1, Dan Tudorache, a depus plângere împotriva preşedintelui Biroului Electoral al Sectorului 1, procurorul Nicolae Sprîncu, acuzând fraude la vot. Printre cei audiaţi s-au aflat şi cele două protestatare promovate intens de Antena 3, Oana Lovin, “protestatara cu sparanghelul”, și Codruța Cerva. Lovin a susținut că vrea să primească calitatea de martor protejat, pentru că viaţa i-ar fi în pericol.

Printre cei audiați luni la Secția specială s-a aflat și administratorul unei firme care s-a ocupat de mentenanţa camerelor de supraveghere instalate în clădirea în care a funcţionat Biroul Electoral al Sectorului 1. După audiere, el a spus că o parte dintre camerele de supraveghere nu funcţionau de aproape un an, potrivit Agerpres.

“O parte din camerele de la etaj nu funcţionau din cauza defecţiunilor tehnice. Nu funcţionau de un an de zile, în urma unor amenajări. S-au făcut lucrări de construcţie în clădire şi atunci au fost afectate. Noi nu am văzut pe monitoare dacă au fost astupate sau nu. Noi nu avem acces în spaţiul Biroului Electoral. Camerele nu erau puse acolo pentru a supraveghea activitatea Biroului Electoral, erau puse pentru securitatea clădirii. O parte dintre camere au fost defectate în urma unor lucrări de amenajare. Am înştiinţat conducerea Administraţiei Pieţelor, urmând să primim nişte fonduri pentru a repara acele camere, fonduri care nu le-am primit”, a explicat administratorul.

La audieri s-a prezentat şi directoarea Pieţei Mureş, unde se află sediul BES1, care a afirmat că acele camere de supraveghere nu funcţionau, pentru că au fost “astupate” de cei de la Biroul Electoral.

Printre cei audiaţi se află şi Oana Lovin, cunoscută drept “protestatara cu sparanghelul”. Ea a anunţat că vrea să primească calitatea de martor protejat, pentru că viaţa îi este în pericol.

“În seara de 30 septembrie, domnul Sebastian Burduja, cu vreo 10 persoane, a venit acolo cu bodyguarzi şi au încercat să ne intimideze, ne-au ameninţat efectiv. Bodyguardul domnului Burduja m-a ameninţat şi mi-a spus să mă potolesc. Pe lângă asta, puzderia de mesaje şi ameninţări pe care le-am primit în spaţiul online. Consider că viaţa îmi este în pericol”, a declarat Lovin.

Tot luni, la SIIJ s-a prezentat şi o altă protestatară promovată intens de Antena 3 – Codruţa Cerva.

“Astăzi, am fost sunată de aici de la SIIJ, pentru a da o declaraţie în calitate de martor, referitor la noaptea de 30 septembrie, când am dat nas în nas cu domnii de la USR. (…) Erau vreo 10 userişti. Noi fiind la mai multe proteste îi cunoaştem. I-am întrebat ce fac acolo, s-au fofilat, nu ne-au răspuns, după care ne-am luat după ei. În jurul pieţei erau foarte mulţi de la USR. Toţi aveau rucsacurile pline şi am sunat la Poliţie. Am filmat, am înregistrat tot, i-am identificat pe patru sau cinci dintre ei”, a spus Codruţa Cerva, potrivit Agerpres.

Daniel Tudorache a făcut vineri plângere penală la SIIJ, în scandalul imaginilor difuzate săptămâna trecută de Antena 3 în care apar mai multe persoane care ar umbla la sacii de voturi dintr-o încăpere a BES și folosite ca argument de către PSD pentru a cere renumărarea voturilor. Mihai Drăgan, avocatul lui Tudorache, susținea că, după ce vor fi consumate căile de atac la birourile electorale, vor fi folosite căi de atac în instanţe civile.Sursa: hotnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *