“Eu cred că Simona Halep e fițoasă. Pentru România, ea e cea mai mare divă!”

  • Liga a 2-a: MioveniTurris-Oltul Turnu Magurele, marți, ora 19:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: UTA AradAcademica Clinceni, luni, ora 21:00, Digi Sport 1

Ce spune Mihai Rusu despre Simona Halep

Mihai Rusu (72 de ani) fost jucător de tenis român, în prezent antrenor în Germania, susţine că este dificil de lucrat cu sportiva din Constanţa, pe care a numit-o “fiţoasă”.

“Jelena Ostapenko a câștigat o dată Roland Garros, apoi au început fițele. Marea majoritate a fetelor au probleme cu antrenorii. Ei le spun ceva, ele fac altceva sau nu vor să facă. Spunea Barbara Rittner (nr. – fost număr 24 WTA), care e șefa tenisului feminin din Germania, că Halep e un mare talent, dar e dificil de antrenat. Această declarație spune foarte multe.

De aceea și foarte mulți antrenori mari evită, chiar dacă primesc oferte s-o antreneze. Ei își spun: ‘Nu, n-avem nevoie să ne complicăm existența pentru cei patru, cinci, șase mii de euro pe săptămână’. Antrenorii se duc către jucătorii și jucătoarele care au o lungime de undă mentală și sufletească. La 29 de ani, Simona Halep mai are ani buni de jucat, dar cred că trebuie să aibă o atitudine pozitivă față de antrenamente. E meseria ei, trebuie să se gândească ce vrea să facă.

(…) Serena Williams e o divă în America, dar se supără dacă îi dai mingea la 10 centimetri distanță și nu în rachetă. Mi se pare exagerată! De aici încep neconcordanțele. De la mofturi, de la fițe! Eu cred că Simona e fițoasă”, a declarat Mihai Rusu, la GSP Live.

mihai rusu
Mihai Rusu arată locul unde era redacția de limbă română a Europei Libere / Foto: danielnanu.ro

Mihai Rusu: “Simona Halep are primul şi ultimul cuvânt”

Fostul candidat la alegerile FRT consideră că Simona Halep este cea care are ultimul cuvânt în relaţia cu antrenorul.

“Se pune întrebarea: Cine îi stabilește ei programul de antrenament? Ea sau antrenorul? Nu e un secret că ea a ajuns o mare vedetă. Pentru România, ea e cea mai mare divă. Apare în lumea mondenă, toată presa mondenă scrie despre ea: ce cumpără, ce investiții a mai făcut, când apare noaptea în cluburile de pe litoral.

Își face ea programul? Se mai înțelege ea cu vreun antrenor? Cred că se va înțelege foarte greu cu antrenorii din România. Ea e cea dominantă, cea care își plătește echipa, are primul și ultimul cuvânt. Antrenorul Darren Cahill nu a fost tot timpul lângă ea, antrenamentele au funcționat ca la facultățile fără frecvență: prin telefon. Îmi pun o altă întrebare: Cât timp s-a antrenat ea? Se antrenează de două ori pe zi?”, a mai spus Mihai Rusu.

Cine este Mihai Rusu

Acum în vârstă de 72 de ani, Mihai Rusu a rămas în Occident în 1977, pe când avea doar 29 de ani. Fostul sportiv plecase afară, cu ocazia unui turneu de tenis, în momentul în care era jucătorul numărul 2 al Stelei, după Titi Hărădău.

Mihai Rusu s-a stabilit la Munchen, iar după 6 ani, în 1983, a devenit redactor la Radio Europa Liberă. Între timp, a continuat să mai joace tenis şi să dea lecţii în particular.

În prezent, Mihai Rusu este partener și antrenor la una dintre marile școli de tenis din Munchen.

Etichete: simona halep , iga swiatek , mihai rusu , roland garros 2020

Sursa: hotnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *