Noi finanțări de 85 milioane Euro pentru startup-uri europene de la un investitor al Glovo

Startup-urile europene de tehnologie vor putea obține finanțări de capital de risc printr-un nou fond de investiții în valoare de 85 milioane euro, lansat de o firmă spaniolă de venture capital care a investit și în „unicornul” de livărări Glovo, prezent și în România.

Seaya Ventures a anunțat luni prima închidere a celui de-al treilea fond de investiții al său, la o valoare de 85 de milioane de euro, cu o țintă de 125 de milioane de euro, la care firma de ventue capital vrea să ajungă, conform Red Herring.

Noul fond de investiții intenționează să participe la runde de serie A sau B, de până la 20 de milioane de euro în principal în startup-uri de tehnologie din sudul Europei. În funcție de oportunitățile care vor apărea, fondul va investi și în startup-uri din alte zone ale Europei, a declarat, pentru Sifted.eu, Beatriz Gonzalez, fondatoare a Seaya Ventures.

Principalele domenii viziate de investitori sunt: comerț online pe platforme marketplace, mobilitate, software as a service (SaaS), fintech, turism, ticketing, marketing digital, tehnologii mobile.

Fondată în anul 2013, firma de investiții Seaya Ventures are sediul central la Madrid (date de contact AICI).Sursa: hotnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *